De voordelen van racen op een professionele trackday

 Er zijn enkele redenen waarom u altijd moet opteren voor professioneel georganiseerde trackdays. Zo zijn er heel wat voordelen dat dit met zich meebrengt waar we je graag wat meer over vertellen!

trackday porscheProfessionele trackdays zijn veilige trackdays

Op professionele trackdays is er steeds een ervaren organisatie aanwezig. Dit is belangrijk voor een aantal factoren. Erkende organisaties hechten een enorm groot belang aan algemene veiligheid en de veiligheid van de deelnemers. Zo wordt er steeds een verplichte safety briefing uitgevoerd die elke piloot die achter het stuur zal kruipen verplicht moet volgen. Tijdens deze safety briefing worden basiselementen zoals de racevlaggen uitgelegd maar ook de zeer belangrijke inhaalregels. Zo is het bijvoorbeeld verboden om op bepaalde trackdays in te halen in remzones of in bochten en dient er eventueel verplicht langs links of rechts ingehaald te worden. Als beginner is het steeds aan te raden om trackdays te kiezen waar een strikt inhaalreglement wordt gehanteerd. Hier zal je nooit verrast worden als je gefixeerd bent op het insturen van de bocht en kan er nooit plots een snellere wagen naast je rijden wanneer je het niet verwacht.

Begeleiding voor beginnende piloten

Professionele organisaties zijn ook steeds aanspreekbaar voor uitgebreide tips en op bepaalde events zelfs driver coaching. Zij zullen je snel de basis kunnen aanleren om veilig en vlot rondjes te rijden op het circuit. Veiliger voor jou, veiliger voor anderen en vooral meer plezier door sneller het circuit rond te kunnen rijden.

Trackdays met de nodige extra’s

 Goed georganiseerde trackday organisaties voorzien ook steeds een aantal extra diensten. Zo zal kan je rekenen op de nodige catering met koude drankjes en kan je vaak tijdens de middagpauze genieten van een deftige maaltijd aan economische prijzen.

Daarnaast voorzien ze ook vaak extra’s zoals het beschikbaar stellen van een bandenspanningsmeter en bandencompressor zodat je ten alle tijden de bandenspanning van je wagen correct kan houden. Dit is dan ook zeer belangrijk op een circuitdag en is dus onmisbaar voor mensen die zonder materiaal richting het circuit willen trekken.

Sommige organisaties gaan zelfs een stapje verder en voorzien in veilige opberglockers voor je spullen of geven je zelfs de mogelijkheid om een eigen private pit- of garagebox te huren.